Levensverzekering

Levensverzekering

Met een levensverzekering kan je ook sparen en beleggen!

De term levensverzekering wordt vaak enkel met het risco overlijden geassocieerd. Nochtans zijn levensverzekeringen de afgelopen 20 jaar uitgegroeid tot volwaardige spaar- en beleggingsformules, en worden ze als dusdanig ook door consumentenorganisaties erkend.

Onder het hoofdstuk 'basisinformatie' trachten we je wegwijs te maken in alle aspecten van de levensverzekering. Zowel de aspecten overlijden als leven komen hier aan bod, net als de fiscaliteit en het beleggingsaspect.

Zoals elders op deze website vind je ook door ons geselecteerde productinformatie die betrekking kunnen hebben op alle types van levensverzekering: overlijden, pensioensparen, groepsverzekering, beleggingsverzekering, …

Er zijn twee manieren om fiscaal voordeel te halen door te sparen voor later. Het "lange termijn sparen" en "pensioensparen". De ene beperkt tot een percentage van uw inkomen met een maximum van 2350 euro (jaar 2021) en het andere maximum 990 (1270) euro (jaar 2021). Ongeveer 30% wordt terugbetaald door minder belasting te moeten betalen.

Financieel zorgen voor uw nabestaanden.

Wil je de zorgen voor uw nabestaanden met betrekking tot de begrafenis ontlasten. Dan biedt Dela een oplossing.

Daarvoor verwijzen we graag naar onze collega Danny Van Gils van de AXA Bank

Contacteer ons voor meer gepersonaliseerde uitleg en een offerte voor het product van uw keuze.

  • Uw verzekering op maat.
  • Onafhankelijk verzekeringsmakelaar.
  • Sparen en beleggen.
  • Verschillende soorten van levensverzekering.