Autoverzekering

Autoverzekering

Verzeker uw auto

Als automobilist mag je niet aan het verkeer deelnemen, tenzij je beschikt over een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid. Op het oog is dat een vrij eenvoudige polis, maar wie – zoals je makelaar – de moeite neemt om te bekijken wat op de markt zoal aangeboden wordt, merkt al snel dat er wel degelijk verschillen zijn qua prijs en dekking.

Een B.A.-verzekering is toch een B.A.-verzekering... Of niet? Je B.A.-verzekeraar dient niet alleen om de schade aan de tegenpartij te betalen... Soms heb je hem zelf ook nodig! De service is niet altijd hetzelfde! Denk maar aan het al dan niet aanbieden van een joker/levenslang certificaat bonus malus 0, een vervangwagen na ongeval, een directe betaling aan de garage na een ongeval, de BOB-waarborg,... Een B.A.-verzekering is niet alleen voor auto's wettelijk verplicht, maar ook voor kampeerwagens, traktors, moto's, bromfietsen...
Wat is het verschil tussen een volledige omnium en een kleine omnium?
  • Een kleine omnium biedt je dekking bij brand, diefstal, glasbreuk, aanrijding met dieren, storm- en hagelschade.
  • Bij een volledige omnium ben je ook nog gedekt voor eigen schade, vluchtmisdrijf en vandalisme.

Je voertuig stond geparkeerd en wanneer je terug aankomt, merk je schade op. Er steekt jammer genoeg geen briefje achter de ruitenwisser.

Ook wanneer je zelf geen fout gemaakt hebt, kan een volledige omnium handig zijn! - Bij een ongeval veroorzaakt door een buitenlander kan de schaderegeling lang duren. - Bij een ongeval met een onverzekerde tegenpartij zou je anders in de kou blijven staan.

Een goede rechtsbijstand is belangrijk! Niet alleen om je te verdedigen bij het verkrijgen van een correcte schadevergoeding, maar ook bij strafrechtelijke vervolgingen zonder verkeersongeval.

Je omniumverzekeraar verklaart je voertuig totaal verlies, maar jij liet het liever herstellen. - Je moet voor de politierechtbank verschijnen wegens overdreven snelheid.

Waarom moet ik mezelf als autobestuurder afzonderlijk verzekeren? Omdat je voor je eigen medische kosten, eventuele invaliditeit of overlijden niet automatisch gedekt bent wanneer je een B.A. afsluit! Bij een ongeval in fout is er voor deze kosten geen vergoeding voorzien.

Pech onderweg... Een platte band, verkeerde brandstof getankt, platte batterij,... Handig toch wanneer je 24u/24u een bijstandsverlener kan opbellen?

Bekijk hier de pechverhelpingsverzekering bij Europe-Assistance

Met een goede verzekering burgerlijke aansprakelijkheid ben je ingedekt tegen de gevolgen van de schade die je kan toebrengen aan derden. Daarmee is niet noodzakelijk je eigen schade verzekerd: daartoe dienen dan weer andere verzekeringen, die in de meest diverse vormen worden aangeboden op de markt.

Je wenst natuurlijk alleen maar een verzekering die aangepast is aan je eigen behoeften?

  • Uw verzekering op maat.
  • Onafhankelijk verzekeringsmakelaar.